5x must see

Het leukste om te doen met je ogen? Kijken natuurlijk! Naar films, series, theatervoorstellingen, musicals, balletopvoeringen, opera’s of toneelstukken. Breng je lenzen in en geniet van de artistieke schoonheid. Deze 5 voorstellingen mag je niet missen. Zet ze alvast in je agenda.

1

Fantastic Beast:
The Crimes Of Grindelwald

Vanaf donderdag 14 november neemt J.K. Rowling je voor de tweede keer mee in haar wondere wereld van Fantastic Beasts. Zullen tovenaars de wereld overheersen en Dreuzels voorgoed uitschakelen? Of kan Perkamentus op tijd ingrijpen? Ontdek het in dit spannende, meeslepende verhaal. Goed nieuws voor de trouwe tovenaarsfans. Op woensdag 13 november en zaterdag 17 november organiseert Kinepolis een Fantastic Beasts Marathon. Het magische filmevenement is de ideale gelegenheid om je geheugen op te frissen en je klaar te stomen voor de nieuwe film. Allen daarheen.

2

Kursk

Binnenkort is onze eigenste Matthias Schoenaerts, naast Léa Seydoux en Colin Firth, te bewonderen in de historische actiefilm van de Deense regisseur Thomas Vinterberg. Kursk is gebaseerd op het waargebeurde drama met de gelijknamige Russische onderzeeër, die na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszee zonk. De 23 matrozen aan boord zoeken veiligheid in een onbeschadigd compartiment. Terwijl zij voor hun levens vechten, worden hun wanhopige familieleden geconfronteerd met een politiek van stilzwijgen. Een hartverscheurende tweestrijd tussen nationale trots en het leven van landgenoten.

3

Español, por favor

Na het verbluffende succes van de hype La Casa de Papel zijn Spaanse series aan een opmars bezig. Voor trouwe fans is het nog even in spanning wachten op het nieuwe seizoen. Je favoriete acteurs hoef je sinds 5 oktober gelukkig niet meer te missen. Na het succes van Grand Hotel, Velvet, Las Chicas del Cable en La Casa de Papel pakt Netflix uit met het nieuwe Spaanse Élite. Gossip girl met een hoog thrillergehalte en Maria Pedraza (Alison Parker), Miguel Herrán (Rio) en Jaime Lorente Lopez (Denver) in de hoofdrol. De serie speelt zich af in Las Encinas, de beste en meest exclusieve school van Spanje. Nadat drie arbeiderskinderen hun intrede in de eliteschool maken, loopt de situatie uit de hand. De kloof tussen rijk en arm heeft dramatische gevolgen.

4

40-45

Nog tot begin februari geven de acteurs van de musical 40-45 het beste van zichzelf in het Pop-up Theater van Studio 100. Een niet te missen schouwspel over de tweede Wereldoorlog. Ook de Antwerpse familie Segers ontsnapt niet aan zijn genadeloze impact. Zal de onbreekbare band van de broers Staf en Louis de oorlog overleven? De fantastische cast en de technische hoogstandjes dompelen je onder in de donkere sfeer van de jaren ’40. Een prachtig spektakel voor de hele familie.

5

De Notenkraker

Geen eindejaar zonder de kerstklassieker der kerstklassiekers. Op 28 en 29 december (Vorst Nationaal) en 2 en 3 januari (Stadsschouwburg Antwerpen) bekijk je de moderne versie van het wereldberoemde ballet van Tsjajkovski. Een spel van realiteit en fantasie met magnifieke decors en kleurrijke kostuums. De indrukwekkende choreografieën van Martino Müller worden uitgevoerd door internationale topdansers. Orkestleider Matt Dunkley nam de idyllische muziek onder handen. Het resultaat: prachtige, moderne bewerkingen die het feeërieke verhaal perfect ondersteunen. Ook Disney raakte in de ban van het sprookje. Speciaal voor de cinemaliefhebbers vertaalde de mediaproducent het iconische kerstverhaal naar een betoverende film voor jong en oud. Dit najaar is er geen ontsnappen aan. De Notenkraker is overal.