Opticien aan het woord

Heb jij wel eens last van je lenzen? Zoveel dat je bang bent dat je binnenkort geen lenzen meer kan dragen? Lees dan snel verder. Herwig van de Kerkhof, opticien en contactlensspecialist van iO. Herwig in Genk, werkt al 10 jaar voor LensOnline. Hij vertelt hoe je lenzenkwaaltjes kan oplossen en voorkomen.

De leeftijd van lenzen

Dat je vanaf een bepaalde leeftijd geen lenzen meer mag inbrengen, is een fabeltje. Er staat namelijk geen leeftijd op het dragen van lenzen, maar wel op de lenzen zelf. Laat daarom regelmatig je ogen nakijken. Een jaarlijkse controle is een absolute must om de sterkte van je lenzen up-to-date te houden.

De juiste sterkte geeft niet alleen een beter beeld, maar ook het nodige comfort. Een van de meest voorkomende problemen bij lensgebruikers zijn droge ogen. Meestal komt dat door het dragen van fout aangepaste lenzen. Volgens Herwig gaan klanten vaak zelf experimenteren met vloeistoffen, maar niet elke vloeistof is geschikt voor elk paar ogen.

"Er staat een leeftijd op lenzen,
niet op het dragen ervan."

Lenzen voor elke levensstijl

Herwig benadrukt dat een opticien, naast de onlineservice van LensOnline, advies en een persoonlijke opvolging biedt: “De klant kijkt via de website naar informatie over de lenzen, maar zit vaak met heel wat vragen waarmee hij bij ons terecht kan. Wij kunnen hem begeleiden bij zijn keuze en nagaan welk type lens het best bij zijn ogen past.”

Als de klant de lenzen komt afhalen, informeren wij hem steeds over het comfort en de verzorging van de lenzen. Door ons uitgebreid assortiment aan vloeistoffen ziet de klant dat er meerdere mogelijkheden zijn. Wij geven persoonlijk advies en zoeken samen met hem naar de juiste vloeistof voor zijn ogen. Zo zijn de lenzen steeds afgestemd op de ogen en de levensstijl van elke klant. Zijn die van jou al aangepast?